Matbloggstoppen Istället för falukorv - Blomkålsbolognese

Blomkålsbolognese

Pasta & nudlar Vegetariskt
 
Jag och min vän Hanna testade en ny sorts linsbolognese förra veckan, nämligen med blomkål! Det blev riktigt gott och superenkelt att laga. Skippa parmesanosten för ett veganskt alternativ!
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
4 portioner pasta (välj bönpasta för extra protein!)
1 blomkålshuvud
2 paket krossade tomater
1 msk tomatpuré
1 tsk sambal olek
1 näve basilika
2 dl grädde, t.ex. sojagrädde
2 dl vatten + en grönsaksbuljongtärning
1 msk sojasås
2 lagerblad
1 msk torkade örter, t.ex. oregano och timjan
1 tsk socker
1 msk vitvinsvinäger
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2,5 dl gröna linser (eller andra linser)
Olja att steka i
Riven parmesanost efter behag
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
1. Hacka löken fint.
2. Fräs lök i en kastrull/gryta och pressa ner vitlöken.
3. Skär blomkålen i mindre bitar och vänd ner i stekpannan med löken.
4. Häll över de krossade tomaterna, sojagrädde, sojasås, tomatpuré, sambal olek och vinäger.
5. Krydda med lagerblad, socker, torkade örter och salt & peppar. Smula ner grönsaksbuljongen.
6. Skölj linserna och vänd ner dem i kastrullen/grytan och låt puttra på medelhög värme. Tillsätt vatten vid behov.
7. Koka pastan enligt receptet.
8. När linserna är färdiga, servera med pasta, riven parmesanost och färsk basilika. Njut och ät upp!
Linser, basilika, blomkål, bolognese, parmesanost, pasta, tomat;

Kommentera inlägget här: