Matbloggstoppen Istället för falukorv - Pasta puttanesca

Pasta puttanesca

Pasta & nudlar Veganskt Vegetariskt
 
Den tredje pastarätten är en vegovariant av den italienska pasta puttanesca. Sältan från kaprisen och oliverna gör denna tomatsås helt underbar. Toppa med färsk basilika om du har hemma! Även denna pastarätt går alldeles utmärkt att veganisera.
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
5 stora kvisttomater
1/2 gul lök
1 liten burk kapris
1/2 burk svarta oliver utan kärnor
1 burk valfria bönor (jag rekommenderar nog svarta såhär i efterhand)
1 dl rödvin
2 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 tsk sambal olek
1 dl grädde, t.ex. havregrädde
1 dl vatten
1 tsk socker
Salt och peppar
1 msk torkade örter
1 grönsaksbuljongtärning
Olivolja
 
Parmesanost (valfritt)
Basilika (valfritt)
 
4 portioner pasta
 
 
Tillagning
 
1. Mixa tomaterna i en matberedare utifrån vilken konstistens du föredrar. 
2. Hacka löken.
3. Fräs lök, vitlök och sambal olek så att den blir mjuk och får färg.
4. Tillsätt tomaterna och rör om. Sänk värmen.
5. Häll i rödvin, vatten, havregrädde, kapris, oliver och smula i grönsaksbuljongen.
6. Krydda med lagerblad, torkade örter, socker, salt och peppar. Låt puttra och smaka av.
7. Koka pastan enligt paketet.
8. Skölj bönorna och lägg i dem strax innan servering.
9. Servera pastan med tomatsås, toppa med basilika och eventuellt riven parmesanost. Bon appetit! 
 
bönor, oliver, pasta, tomat;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Annie:

skriven

Jag ÄLSKAR puttanesca! Det där receptet ser toppen ut. Jag har testat en one-pot variant också, den blev väldigt god också :)