Matbloggstoppen Istället för falukorv - june 2015

Rabarberkräm

Mellanmål Veganskt Vegetariskt
 
Mina föräldras trädgård svämmar för nuvarande över av rabarber. Därför knep jag med mig ett knippe hem och gjorde rabarberkräm. Superenkelt och veganskt!
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
Ca 4-5 stjälkar rabarber
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 msk potatismjöl
4 dl vatten
 
 
Tillagning
 
1. Skär rabarbern i mindre bitar
2. Koka upp vatten och socker i en kastrull.
3. Tillsätt rabarbern och låt koka tills den blir mjuk, ca en kvart.
4. Blanda ut potatismjöl i lite vatten i t ex ett glas. Tillsätt i rabarbern medan du rör om. Låt puttra tills den tjocknar.
5. Vänd ner kardemumma, vaniljsocker och kanel. Smaka av.
6. Servera med valfritt tillbehör, t ex havremjölk.
kanel, kräm;
Kommentera här!