Matbloggstoppen Istället för falukorv - Bulgursallad med halloumi och ruccolapesto

Bulgursallad med halloumi och ruccolapesto

Vegetariskt
 
Det här är i princip vad jag lever på under sommahalvåret: olika sallader att ta med till stranden, jobbet eller tåget. Det ska gå snabbt att tillaga och inte behöva värmas! Och så ska det vara gott också, såklart!
 
 
Ingredienser (ca 3-4 portioner)
 
4 portioner bulgur
1 paket eko halloumiost
1/2 gurka
1 paket körsbärstomater
1 burk konserverade bönor, t.ex. blandade på tetra
1 paket sparris, fryst eller ett knippe om färsk
Olja/smör att steka i
 
2 vitlöksklyftor
1 paket ruccolasallad
1,5 dl olivolja
1 dl nötter
Salt & peppar
 
1. Koka bulgur enligt paketet, låt svalna.
2. Mixa ihop pressad vitlök, ruccola, olja och nötter till en pesto. Smaka av och salta & peppra.
3. Skär halloumiosten och grönsakerna.
4. Stek hallumin på medelhög värme i en stekpanna.
5. Blanda bulgur, pesto och grönsaker, servera med skivad halloumi på toppen. Njut och ät upp!
 

Kommentera inlägget här: