Matbloggstoppen Istället för falukorv - january 2014

Paellatorsdag

Risrätter Veganskt Vegetariskt

 
 
Jag lagar nog ovanligt mycket risotto, vilket är en väldigt tacksam rätt för vegetarianer då den är mättande och kan varieras på alla sätt och vis. Nu var det dags för lite variation, och därför slängde jag denna torsdag istället ihop en smarrig vegansk paella.
 
Ingredienser (4 portioner): 
 
2,5 dl avorioris
5,5 dl vatten + en grönsaksbuljongtärning
1 gul lök
2 vitlöksklyftor (små)
1 påse saffran
1 dl frysta ärtor
2 tomater
1/2 röd paprika alt. 1 liten paprika
1/2 zucchini
1 knippe färsk koriander
Olja eller smör att steka i
1 msk tomatpure
1 tsk pressad lime
1 krm sambal olek
 
Tillagning:
 
Skär lök och finhacka/pressa vitlök. Koka upp en buljongtärning i vatten. Under tiden, fräs lök+vitlök i stekpanna/stor kastrull med smör. När löken blivit gyllene, häll i riset och rör om. Strö över saffran. Häll sedan över buljongen och låt puttra på låg värme i ca 15-20 minuter. Medan det puttrar kan du skära alla grönsaker. Sedan blandar du smöret med tomatpure, lime och sambal olek. När vätskan kokat bort och riset är färdigt så kan du hälla ner alla grönsakerna. Sedan rör du ner smöret. Toppa med färsk koriander, servera och ät upp!
 
Paella, ris, saffran, zucchini, ärtor;
Kommentera här!