Matbloggstoppen Istället för falukorv - Vego yakiniku

Vego yakiniku

Grytor och kok Veganskt Vegetariskt
 
Det var extrapris på hälsans kök "grillade vegobitar", så jag gjorde en yakiniku-inspirerad gryta på dem. Resultatet blev långt över förväntan! Om en inte gillar vegobitarna kan en använda sig av oumph, linser eller mer grönsaker. Grytan serverade jag med jasminris och skivad gurka, samt toppade med sesamfrön. Helt vegansk!
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
4 portioner jasminris
1/4 gurka
 
1 paket vegobitar eller liknande
200 g champinjoner
1 burk konserverad anannas
1 röd paprika
1 gul lök
2 cm bit ingefära
2 stora vitlöksklyftor
1 dl japansk soja
1 msk hoisinsås (valfritt)
1 msk ketjap manis  (valfritt)
1/2 dl sesamfrön
 
 
Tillagning
 
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Mixa/finhacka vitlök, lök och ingefära.
3. Skär paprikan i strimlor, skär upp ananasen och champinjonerna.
4. Koka upp såsen med soja, hoisin, ketjap manis och häll i spadet från ananasburken. Sänk värmen och låt puttra.
5. Fräs vegobitarna tillsammans med ananas, paprika, svamp, lök, vitlök och ingefära. Häll sedan på sojasåsen och låt puttra en stund.
6. Skär upp gurkan i strimlor.
7. Servera riset med grytan och toppa med sesamfrön. Njut och ät upp!
ananas, ingefära, paprika, ris, sesamfrön, sojasås, svamp, vegobitar;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Annie - lättlagat vegokäk:

skriven

Älskar yakiniku! Det där ser gott ut :)