Matbloggstoppen Istället för falukorv - Krämig avocadopestopasta

Krämig avocadopestopasta

Pasta & nudlar Veganskt Vegetariskt
 
Inspirerad av veckans Vegorätt följer nu tre pastarecept på rad här på bloggen, varav detta är nummer två. Detta är min allra bästa typ av snabbmat! Gott, billigt, enkelt och går utmärkt att bjuda en vegan på - det är bara att skippa parmesanosten. För extra proteinkälla går det utmärkt att byta den vanliga pastan mot bönpasta.
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
12 körbärstomater på kvist
1 vitlöksklyfta
1 tsk socker
Olivolja
Salt & peppar
 
Pasta för 4 portioner
 
2 stora avocado
1 dl solroskärnor
1 lime
1/2 tsk chiliflakes
1/2 basilikaplanta
2 vitlöksklyftor
1/2 dl olja
Salt & peppar
1/2 dl riven parmesaost (välj bort för vegan)
 
 
Tillagning
 
1. Sätt på ugnen på 175 grader.
2. Skölj tomaterna och skär dem på hälften.
3. Lägg tomaterna i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och finhackad vitlök. Salta, sockra och peppra och ställ in tomaterna i ugnen i ca 30 min.
4. Skala och gröp ur kärnorna ur avocadon. 
5. Gör peston genom att mixa ihop avocado, pressad vitlök, solroskärnor, olja, basilikablad och limesaft. Krydda med chiliflakes, salt och peppar. Smaka av. Addera eventuellt riven parmesanost.
6. Koka pastan enligt receptet.
7. Blanda ihop pastan med peston.
8. Servera pestopastan med körbärstomaterna och toppa med lite parmesanost. Njut och ät upp!
 
 
 
avocado, basilika, körsbärstomater, lime, parmesanost, pasta, pesto;

Kommentera inlägget här: