Matbloggstoppen Istället för falukorv - november 2013

Morotspasta med bönor i tomatsås

Pasta & nudlar Vegetariskt
Ska åka till Paris på fredag så idag fick det bli en "vad-jag-har-hemma-pasta", nämligen morotspasta med vitlök, tomat, svarta bönor och persilja. Blev faktiskt väldigt gott, och lätt var det!
 
 
Ingredienser (3-4 portioner) :
 
5 ganska stora morötter
1 litet knippe persilja
1 vitlöksklyfta
1 halv burk svarta bönor
1 halvt paket krossade tomater
1 schalottenlök
Smör/margarin/olja att steka i
Pasta till 3-4 personer
Riven parmesan
0,5 dl vitt vin
1 dl matlagningsgrädde
0,5 dl vatten & mjölblandning
Salt & peppar
 
Tillagning:
 
Sätt på pastavattnet. Skala morötterna och riv dem. Hacka lök, vitlök och persilja. Fräs morötter, lök och vitlök tills morötterna gulnat något. Koka pastan. Häll över det vita vinet och låt puttra tills ca hälften försvunnit. Häll på krossade tomater, matlagningsgrädde och mjölvattnet. Låt puttra och smaksätt med svarta bönor, persilja, parmesan, salt och peppar. Häll av pastan, klicka på med morotssås, riv parmesan och strö lite persilja på toppen. Klart!
pasta;
Kommentera här!

Grönsakspytt med en smak av Indien

Vegetariskt
Denna ljuvliga pytt görs på 20 min och är både billig och smaskig. 
 
 
Jag utgick från det här receptet, men gjorde lite egna justeringar.
 
Ingredienser (2-3 portioner):
 
6 st potatis
2 st morötter
12 huvuden blomkål
1 tsk garam masala
12 tsk gurkmeja
2 msk smör/margarin/olja till stekning
1 tsk salt
1/2 burk svarta bönor 
2 msk hackad färsk koriander
4 körsbärstomater
 
Sås
 
2 dl turkisk yoghurt (för veganskt välj mjölkfri)
1 krm grönsakskrydda
1 st vitlöksklyfta
1 skvätt olivolja
1 tsk torkad koriander
 
Tillagning:
 
Man steker ett gäng potatis, morötter, blomkål (eller vad man nu kan tänkas ha hemma) i olja som puttrat med gurkmeja, garam masala och curry. Precis innan servering rörde jag ner en halv burk med svarta bönor (helt såld på det, har dem i allt). Under tiden grönsakerna stekte på spisen, gjorde jag en kall sås på turkisk yoghurt, koriander och pressad vitlök. För extra god smak hackade jag färska korianderblad och lade på toppen. Servera med körsbärstomater, och ät upp!
Curry, Rotfrukter;
Kommentera här!

Pumparisotto

Risrätter Vegetariskt
 
När jag hade kusinbesök i helgen var det dags för veckans sista pumparecept, nämligen pumparisotto! Till den serverade jag sallad med fetaost och strödde pumpakärnor och riven parmesan på toppen. Detta kommer definitvt bli en halloween- favorit! I receptet stod det att en skulle koka pumpan, men jag stekte min och det gick minst lika bra det. Recpetet hittar du här!
Kommentera här!