Matbloggstoppen Istället för falukorv - april 2014

Friterad matbanan och bönsalsa

Risrätter Veganskt Vegetariskt
 
Är som ett barn i en godisaffär när jag upptäcker nya grönsaker i grönsaksdisken! Fick ett tips om matbanan, så var självklart tvungen att prova. Hittade ett puertoricanskt recept som var toppen! Ganska pilligt att tillaga, men resultatet gjorde det såå värt det.
 
 
Ingredienser (3-4 portioner)
 
2 medelstora, halvbruna matbananer
2 dl svarta bönor
2 tomater
1 tsk hackad chili
1 liten rödlök
0,5 dl olivolja
2 vitlöksklyftor
3 dl ris
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Skala matbananerna. Skiva dem i cm-tjocka skivor och stek/fritera dem på hög värme med mycket olivolja. Förbered en skål med 1 dl vatten, 1 tsk salt och 1 pressad vitlök. När de är ljusbruna så kan du lägga dem vid sidan. Mosa/platta till dem försiktigt med en sked och lägg dem i vitlöksvattnet i ca 1 minut. Ta sedan upp dem ur vattnet och lägg vid sidan på hushållspapper. Koka riset enligt förpackningen. Hacka rödlök, chili, tomater och pressa vitlök. Fräs lök, chili och tomat i några minuter. Sänk sedan värmen och blanda ner bönorna. Har du koriander hemma så är det gott i! Salta och peppra. Häll upp röran i en burk och sätt lock på. Stek sedan bananerna på nytt tills de är gyllenbruna. Servera dem med ris och bönröra! Ät upp denna gudomlighet.
bönor, ris;
En kommentar

Zucchinipasta med körsbärstomater

Pasta & nudlar Vegetariskt
 
Har sett recept på zucchinipasta överallt på matbloggar och pinterest, så nu var det dags att ge det ett försök! Det var mycket godare än jag trodde (nyttigt liksom...), även om det inte var en särskilt bra matlåda. Dock en av de enklaste maträtterna jag gjort!
 
 
Ingredienser (ca 2-3 portioner)
 
2 zucchini
1 paket körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 dl pesto
1 rödlök
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl rostade solroskärnor eller pinjenötter
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Halvera körbärstomaterna och lägg dem på en ugnsfastform. Grovhacka vitlök. Ringla över olivolja, salta, peppra, addera vitlök och solroskärnor/pinjenötter, rör ihop. Sätt dem i ugnen i ca 20 minuter. Under tiden river du zucchinin i en bunke med hjälp av en potatisskalare. Riv tills du kommer till kärndelen. När tomaterna är färdiga så blandar du dem med zucchinin och peston. Strö över parmesanost på toppen, servera och ät upp!
 
pasta, tomat, ugn, zucchini;
Kommentera här!