Matbloggstoppen Istället för falukorv - Rödbetsrisotto med bakad brieost

Rödbetsrisotto med bakad brieost

Risrätter Vegetariskt
 
Rödbetssäsongen är här, jippie! Detta resulterade i ett hittepå-recept som går snabbt och enkelt att slänga ihop. Så gott!
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
5 st rödbetor
2 schalottenlökar (eller 1 liten gul lök)
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl vitt vin
1 krm torkad rosmarin
3 dl avorioris
1/2 dl riven parmesanost
Olivolja att steka i
Salt & peppar
 
150 g brieost
1/2 dl ströbröd
2 msk honung
1/2 dl hackade valnötter
 
 
Tillagning
 
1. Sätt ugnen på 200 grader
2. Koka upp 5 dl vatten i en kastrull, lägg i en buljongtärning. Ställ vid sidan.
3. Hacka löken fint. Fräs lök och pressad vitlök i olja i en stor stekpanna med hyfsat hög kant.
4. Sänk värmen och vänd ner riset och rör om så att det blir glansigt av oljan.
5. Häll över buljong, ca 1 dl åt taget. Häll också i en dl vin i början.
6. Skala rödbetorna och riv eller mixa dem i en matberedare.
7. Vänd ner rödbetorna i stekpannan med riset och rör om. Häll över parmesanost och rosmarin.
8. Skär brieosten i kuber så att den har de vita kanterna kvar (då rinner den inte runt lika lätt i ugnen).
9. Vänd ner osten i en tallrik med ströbröd och lägg upp på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form.
10. Ringla över honung på brieosten, och ställ in i ugnen i ca 15 minuter tills den blir gyllene.
12. Smaka av risotton, och salta och peppra efter behag.
13. Servera risotton när riset är genomkokt tillsammans med ugnsbakad brieost, hackade valnötter och toppa med några salladsblad. Njut och ät upp!
 
brieost, honung, risotto, rödbetor, valnötter;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Amanda:

skriven

Såg spännande ut :)