Matbloggstoppen Istället för falukorv - Rabarberkräm

Rabarberkräm

Mellanmål Veganskt Vegetariskt
 
Mina föräldras trädgård svämmar för nuvarande över av rabarber. Därför knep jag med mig ett knippe hem och gjorde rabarberkräm. Superenkelt och veganskt!
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
Ca 4-5 stjälkar rabarber
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
2 msk potatismjöl
4 dl vatten
 
 
Tillagning
 
1. Skär rabarbern i mindre bitar
2. Koka upp vatten och socker i en kastrull.
3. Tillsätt rabarbern och låt koka tills den blir mjuk, ca en kvart.
4. Blanda ut potatismjöl i lite vatten i t ex ett glas. Tillsätt i rabarbern medan du rör om. Låt puttra tills den tjocknar.
5. Vänd ner kardemumma, vaniljsocker och kanel. Smaka av.
6. Servera med valfritt tillbehör, t ex havremjölk.
kanel, kräm;

Kommentera inlägget här: