Vad kan en person äta som inte vill äta sill eller grillat kött till sommaren? Det är en vanlig fråga. Olika typer av sallader och ihopplock tycker jag! Melon, jordgubbar, fetaost, halloumi, mynta, dill, nypotatis, sparris, färska tomater, citron, lime och koriander är ingredienser som går att variera i oändlighet. Här kommer receptet på en av mina favoriter!
Ingredienser (ca 4-5 portioner)
1 kg färskpotatis
1/2 liter jordgubbar
1 kvist färsk mynta
1 paket fetaost
1 tsk balsamvinäger
1/2 pressad lime
1 krm flingsalt
1,5 dl quinoa (dvs 4,5 dl kokt)
2 små vitlöksklyftor
1 burk cannelinibönor
1 ägg
2 dl panko ströbröd
1 tsk sambal olek
Smör/olja att steka i
Salt & peppar
Tillagning
1. Putsa potatisen och koka i lättsaltat vatten.
2. Koka quinoan enligt paketet.
3. Under tiden kan du skölja av bönorna och mosa dem i en bunke. Addera pressad vitlök, sambal olek, ströbröd och ägg. Vänd ner quinoan när den är färdig och blanda ihop smeten. Ställ in i kylen.
4. Skiva jordgubbarna i klyftor och lägg i en bunke. Addera klippt mynta och smula i fetaosten. Pressa en halv lime, skvätt över lite balsamvinäger och salta. Rör om försiktigt.
5. Forma biffarna av smeten och stek på medelhög värme i en stekpanna.
6. Häll av potatisen när den är färdig. Servera den med biffar och jordgubbssalladen. Njut och ät upp!
skriven
ser gott ut :D