Matbloggstoppen Istället för falukorv - Sötsur wok med ris

Sötsur wok med ris

Risrätter Veganskt Vegetariskt
 
Jag fick för mig att göra egen sötsur sås, vilket var så mycket lättare än jag trodde! Gott var det också, särskilt eftersom jag spetsade med lite soja för att det inte skulle bli för sött.
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
1 broccolihuvud
1 gul lök
1 paprika
1/2 vitkålshuvud
1 bit ingefära
1 dl cashewnötter
2 vitlöksklyftor
4 portioner ris
Salt & peppar
 
1,5 dl socker
1 dl vitvinsvinäger/äppelcidervinäger
4 msk ketchup
1,5 dl vatten
1 msk soja
2 msk potatismjöl/maizena
 
 
Tillagning
 
Skär grönsakerna. Strimla vitkålen, skär bort broccolin från stammen, hacka lök och finhacka ingefäran. Blanda socker, vinäger, ketchup, vatten och soja i en kastrull som du låter koka upp. Ta den från plattan. Lös upp potatismjölet i lite vatten och häll ner i kastrullen. Woka sedan grönsakerna och koka riset enligt förpackningen. Häll över den sötsura såsen över grönsakerna och servera med ris! 
Wok;

Kommentera inlägget här: