Matbloggstoppen Istället för falukorv - Sötpotatiscurry med kikärtor

Sötpotatiscurry med kikärtor

Grytor och kok Risrätter Veganskt Vegetariskt
 
 
Såhär på vintern blir det mycket sötpotatis, och en varm curry kan ju vara det bästa som värmer upp när det är kallt ute! Dessutom hittade jag en ny sorts (lila) sötpoatis i affären, så den var jag ju tvungen att prova. Nom nom!
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
1 liten vanlig sötpotais 
1 liten lila sötpotis
1 gul lök
1 burk kokosmjölk
1/2 burk krossade tomater
1/2 dl russin
2 vitlöksklyftor
1 bit ingefära
1 tsk sambal olek
1 kruka färsk koriander
2 msk röd currypasta
1 msk garam masala
1 tsk spiskummin
70 g färsk bladspenat
2,5 dl kikärtor (torkade som stått i vatten i 24h) eller en burk kokta kikärtor
4 portioner jasminris
 
 
Tillagning
 
Skär sötpotatisen i cm-stora kuber, hacka löken och finhacka ingefäran. Koka riset enligt instruktionerna på paketet. Fräs löken i olivolja tillsammans med pressad vitlök, sambal olek, ingefära, garam masala, spiskummin och currypasta. Håll ögon och näsa på hyfsat avstånd. Addera sötpotatisen i stekpannan/kastrullen. Om du använder torkade kikärtor så addera dem tillsammans med sötpotatisen, men om du använder kokade kikärtor så räcker det att lägga i dem på slutet. Häll sedan på kokosmjölk och krossade tomater. Vänd ner bladspenaten och russin i den puttrande såsen. Smaka av såsen och krydda efter behov. När sötpotatisen är lagom i konsistensen, servera med ris och garnera med färsk koriander. Njut och ät upp!
 
Curry, Kikärtor, Spenat, koriander, sötpotatis;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 rememberthiis.blogg.se:

skriven

oh vad gott det ser ut :)

2 ɑ n n i k ɑ

skriven

Mums!