Matbloggstoppen Istället för falukorv - Quinoaburgare med karamelliserad lök

Quinoaburgare med karamelliserad lök

Biffar, burgare och bollar Vegetariskt
 
Jag har länge velat testa att göra vegoburgare på quinoa och nu blev det äntligen av! Mycket gott resultat. Till burgaren serverade jag potatis i tre färger och vitlöksås. 
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
2 gula lökar
2 potatis
2 sötpotatis (en lila och en vanlig)
1 paket halloumiost
1/2 romansallad
4 hamburgerbröd
2 dl öl
1 msk sirap
1 tsk socker
1,5 dl quinoa (dvs 4,5 dl kokt)
2 vitlöksklyftor
1 burk cannelinibönor
2 dl riven cheddarost
1 ägg
2 dl panko ströbröd
1 tsk sambal olek
2 dl turkisk yoghurt
1 tsk senap
Smör/olja att steka i
Salt & peppar
 
Sätt ugnen på 200 grader. Börja med potatisen. Skala och skär tunna pommes och lägg i en bunke med kallt vatten i ca 20 minuter (vilket gör dem krispigare). Koka quinoan enligt paketet. Under tiden kan du skölja av bönorna och mosa dem i en bunke. Addera riven ost, 1 pressad vitlök, sambal olek, ströbröd och ägg. Vänd ner quinoan när den är färdig och blanda ihop smeten. Ställ in i kylen. Häll av potatisen, torka med hushållspapper och lägg i en ugnsfast form. Ringla över olivolja och flingsalt och sätt in i ugnen. Under tiden kan du karamellisera löken. Skär löken i strimlor och fräs i smör på medelvärme tills den mjuknar. Häll sedan på öl, sirap och strö på socker, och låt löken karamelliseras i ca 20 minuter. Stek halloumiosten och ställ vid sidan. Släng ihop en vitlökssås på turkisk yoghurt, senap, olivolja och pressad vilök. Forma burgare av quinoasmeten och stek i smör/olja. Servera burgarna i bröd med romansallad, karamelliserad lök och halloumiost. Servera pommes och vitlökssås vid sidan om. Njut och ät upp!
halloumi, quinoa, sötpotatis;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 ɑ n n i k ɑ:

skriven

Super mumsigt :)