Matbloggstoppen Istället för falukorv - Pad thai med tofu

Pad thai med tofu

Pasta & nudlar Vegetariskt
 
Eftersom jag är jordnötsallergiker så är min enda chans att äta Pad thai om jag lagar den själv, och byter ut jordnötterna mot cashewnötter. Så gott det är! Denna gång serverade jag den med friterad tofu från den asiatiska butiken men det går såklart bra med vanlig fast tofu också. 
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
1 paket färska böngroddar (180 g)
1/2 kruka koriander
1 paket friterad tofu
4 små salladslökar
2 dl cashewnötter
3 ägg
1 chili
1 bit ingefära
2 lime
2 vitlöksklyftor
2 msk vitvinsvinäger
2 msk japansk soja
2 msk ketjap manis
3 msk honung
Olja att steka i
4 portioner risnudlar
 
 
Tillagning
 
Koka nudlarna enligt paketet. Mixa (eller finhacka om du saknar bra mixer) vitlök, hälften av cashewnötterna, skalad ingefära och chili (ta bort kärnorna). Häll upp i en skål. Pressa i en lime, addera soja, ketjap manis, honung och vinäger. Fräs sedan tofun i stekpanna. Vispa äggen i en skål och häll över tofun i stekpannan och rör om. Sänk värmen och addera nudlar och sås och blanda ordentligt. Hacka salladslök, resten av cashewnötterna och koriander. Addera salladslöken och böngroddarna och ta bort stekpannan från plattan. Toppa nudlarna med koriander, cashewnötter och servera med 1/4 lime per portion. Njut och ät upp!
Nudlar, Tofu, böngroddar, cashew, chili, koriander, lime;

Kommentera inlägget här: