En vego-variant på spagetti bolognese utan soja- eller quornfärs är denna på linser. Väldigt gott och skippar du fetaosten så blir rätten vegansk!
Ingredienser (ca 4 portioner)
1/2 paket fetaost (valfritt)
1 liten gul lök
1 liten morot
1 vitlöksklyfta
1 paket krossade tomater
2,5 dl röda linser
5 dl vatten
1 lagerblad
1 tsk timjan
1 tsk oregano
1 näve ruccola
Olja/smör att steka i
Salt & peppar
4 portioner pasta
Tillagning
Hacka löken. Skala och riv moroten grovt. Fräs lök, pressad vitlök och morot. Tillsätt linserna, krossade tomater och häll på vatten. Lägg i lagerbladet och kryddorna. Koka pastan enligt beskrivningen på paketet. När linserna är färdiga servera med pasta, smulad fetaost och några blad ruccola. Ät upp!
skriven
Super mumsigt :)