Kåltanten är tillbaka! Idag fick det bli en lite nyttigare och grönare variant på tacos med ugnsrostad blomkål och kikärtor. Snabblagat och gott!
Ingredienser (ca 3-4 portioner)
1 avokado
2,5 dl kikärtor, helst torkade som stått i vatten i 24h
1 blomkålshuvud
1 krm gurkmeja
1 krm chilipulver
1 krm vitlökspulver
1 krm paprikapulver
1 kruka koriander
1 romansallad
1 grön chili
1/2 lime
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tahini
1 skvätt olivolja
Salt & peppar
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Skär loss blomkålen från bladfästet och gör till små buketter. Lägg blomkålen och kikärtorna i en ugnsfast form och krydda med gurkmeja, chilipulver, paprikapulver, vitlökspulver och salt. Ringla över olivolja, pressa en bit lime över och rör ihop ordentligt. Sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Under tiden kan du finhacka den gröna chilin och koriandern, samt skära avokadon i små bitar. Släng ihop en sås på turkisk yoghurt, tahini, pressad lime, salt och peppar. Servera den rostade blomkålen och kikärtorna tillsammans med grön chili, avokado, koriander, romansallad och yoghurtsås med lime. Njut och ät upp!
skriven
gott :)