Matbloggstoppen Istället för falukorv - Grön tacos med blomkål

Grön tacos med blomkål

Vegetariskt
 
Kåltanten är tillbaka! Idag fick det bli en lite nyttigare och grönare variant på tacos med ugnsrostad blomkål och kikärtor. Snabblagat och gott!
 
 
Ingredienser (ca 3-4 portioner)
 
1 avokado
2,5 dl kikärtor, helst torkade som stått i vatten i 24h
1 blomkålshuvud
1 krm gurkmeja
1 krm chilipulver
1 krm vitlökspulver
1 krm paprikapulver
1 kruka koriander
1 romansallad
1 grön chili
1/2 lime
2 dl turkisk yoghurt
1 msk tahini
 
1 skvätt olivolja
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär loss blomkålen från bladfästet och gör till små buketter. Lägg blomkålen och kikärtorna i en ugnsfast form och krydda med gurkmeja, chilipulver, paprikapulver, vitlökspulver och salt. Ringla över olivolja, pressa en bit lime över och rör ihop ordentligt. Sätt in i ugnen i ungefär 20 minuter. Under tiden kan du finhacka den gröna chilin och koriandern, samt skära avokadon i små bitar. Släng ihop en sås på turkisk yoghurt, tahini, pressad lime, salt och peppar. Servera den rostade blomkålen och kikärtorna tillsammans med  grön chili, avokado, koriander, romansallad och yoghurtsås med lime. Njut och ät upp!
Kikärtor, blomkål;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Bella:

skriven

gott :)

2 ɑ n n i k ɑ

skriven

Mumsigt! :)