Matbloggstoppen Istället för falukorv - Enchiladas

Enchiladas

Matpajer & gratäng Vegetariskt
 
Jag fick tre sorters olika salsa av mina föräldrar när de kom tillbaka från spanien. Dessa var jag väldigt nyfiken på att testa så det fick bli enchiladas, fast i lasagne-form med det bästa från två världar. Jag hade också en bechamelsås för att det inte skulle bli för torrt. Tyckte nog det var bättre med lager-på-lager än att rulla dem, för det blir inte lika kladdigt och det var lättare att lägga upp på tallriken.
 
 
Ingredienser (ca 5-6 portioner)
 
1 burk stark salsa (pikante stod det på min)
1 zucchini
1 aubergine
1 stor vitlöksklyfta
1 rödlök
70g färsk bladspenat
1/2 paket körsbärstomater
1 burk svarta bönor
1 burk majs
200 g riven ost (ca 3 dl)
4 msk smör
4 dl mjölk
2 msk vetemjöl
1 tsk spiskummin
6 st tortillabröd
Olja/smör att steka i
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär aubergine och zucchini i så små bitar du kan (och har tålamod till) och lägg på en ugnsplåt, riingla över olivolja och salta. Sätt in i ugnen i ca 30 minuter. Skär under tiden rödlök och körsbärstomater. Fräs lök, tomat, bladspenat och pressad vitlök i en stekpanna. När vätskan försvunnit, sänk värmen och häll på salsan, krydda med spiskummin och salt. Ställ vid sidan. Gör sedan bechamelsåsen. Smält smöret, sänk värmen och pudra på med vetemjöl så att det blir små smörklumpar. Häll sedan på mjölken lite i taget och låt koka upp tills konsistensen blivit bra. I med hälften av den rivna osten och ställ vid sidan. Skölj av majs och svarta bönor i ett durkslag. Tillsätt dem i stekpannan och låt dra åt sig av smaken utan att de blir mjuka. Ta ut aubergine och zucchini när den är klar och börja med att komponera dina enchiladas. Börja med ett tunt lager bechamelsås i botten och lägg sedan tortillabröd över. Klipp till dem lite så de passar formen. Bre sedan ut ett lager med bönsalsa och ovanpå aubergine och zucchini. Strö över hälften av den kvarvarande osten. Gör nästa lager med tortillabröd, bönsalsa, aubergine, zucchini och det sista av osten. Lägg ett sista lager av tortillabröd och häll över resten av bechamelsåsen. Ställ in i ugnen i ca 20 minuter. Servera och ät upp!
 
Aubergine, Majs, Spenat, bönor, tortilla, zucchini;

Kommentera inlägget här: