Matbloggstoppen Istället för falukorv - Butternutpumpasoppa

Butternutpumpasoppa

Soppor Veganskt Vegetariskt
 
Varje höst och vinter får jag riktiga butternutpumpaperioder. Just den här soppan är en återkommande favorit!
 
 
Ingredienser (ca 2 portioner)
 
250 g butternutpumpa (eller blanda olika sorter)
1 gul lök
2 små vitlöksklyftor
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk kokosmjölk
1 krm kajennpeppar
1 krm chilipulver
1 liten bit ingefära
Olivolja/smör att steka i
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 175 grader. Skär löken och pumpan i cm-tjocka bitar, men spara pumpakärnorna! Skölj kärnorna och lägg i en ugnfast form, tillsätt olja, salt, chilipulver och kajennpeppar. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter. Skala och finhacka ingefäran. Fräs sedan pumpan tillsammans med lök, pressad vitlök och finhackad ingefära i en stor kastrull. Tillsätt sedan vatten och buljongtärning och låt puttra på låg värme i ca 15 minuter. Mixa sedan soppan med mixerstav, tillsätt kokosmjölk och sätt tillbaka på plattan och låt koka upp. Salta och peppra. Servera med rostade pumpakärnor och ät upp!
 
Pumpa, butternutsquash;

Kommentera inlägget här: