Mer grönkålsrecept, woho! Den här gången färsk, i en wrap tillsammans med rödbetshummus och stekt halloumi. Perfekt snabbmat på vintern! Extra fort går det om du har kokt rödbetorna tidigare och sparat.
Ingredienser (ca 2-4 portioner)
1 paket halloumi
1 stort blad färsk grönkål
1 morot
3 dl kokt guinoa eller bulgur
Olja att steka i
4-5 libabröd
2 små kokta rödbetor
1 burk kikärtor
1/2 dl tahini
1/2 citron
2 stora vitlöksklyftor
1/2 dl olja
1 tsk spiskummin
Salt & peppar
Tillagning
1. Koka rödbetan om du inte har gjort det tidigare.
2. Koka quinoa enligt paketet.
3. Gnugga av skalet på rödbetan och kör den i matberedaren tillsammans med kikärtor och pressad vitlök.
4. Tillsätt pressad citron, tahini, olja och kryddor. Smaka av!
5. Skär halloumin i bitar och stek på medelhög värme i en stekpanna.
6. Riv moroten grovt.
7. Bre ut rödbetshummusen på ett libabröd, klipp bitar av grönkålen (skippa stammen), strö över riven morot, addera quinoa och halloumi.
8. Rulla ihop och är upp! Mumma.
skriven
åh vad de ser gott ut! ville bara kika in och önska dig en trevlig helg :)