Matbloggstoppen Istället för falukorv - Pasta med grönkål och citron

Pasta med grönkål och citron

Pasta & nudlar Veganskt Vegetariskt
 
Den här tiden på året äter jag mängder med grönkål pga så G O T T. Denna pastarätt slängde jag ihop med grönkål, valnötter, citron, grädde och champinjoner. Den hade nog varit ännu godare med kantareller för den som vill lyxa till det. Snabblagat och enkelt! Kanske en rätt att laga i mellandagarna om en får grönkål över?
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
5 stora blad färsk grönkål
1/2 gul lök eller 1 liten schalottenlök
250 g svamp
1 dl valnötter
2 vitlöksklyftor
1/2 citron (eko, obs viktigt)
4 dl matgrädde, tex sojagrädde
1 msk sirap
Riven parmesanost (valfritt, välj bort för vegan)
Olja att steka i
Salt & peppar
4 portioner pasta
 
 
Tillagning
 
1. Hacka lök och svamp, och fräs tillsammans med 1 pressad vitlöksklyfta. Ställ vid sidan.
2. Skölj grönkålen, hacka den och skär bort bladen från "stammarna".
3. Fräs grönkålen tillsammans med den andra vitlöksklyftan (pressad) tills den blir mjuk.
4. Koka pastan enligt paketet.
5. Tillsätt grädde, 1 dl vatten från spagettin, pressad citron, sirap, salta och peppra i pannan med grönkål.
6. Häll av pastavattnet och lägg i den tillsammans med grönkålssåsen. 
7. Riv citronen och tillsätt citronzesten, samt valnötter och (eventuellt) riven parmesan på toppen.
8. Servera, njut och ät upp!
 
citron, grönkål, pasta, svamp, valnötter;

Kommentera inlägget här: