Matbloggstoppen Istället för falukorv - Glasnudelsallad med tofu

Glasnudelsallad med tofu

Veganskt Vegetariskt
 
Idag gjorde vi en fräsch sallad inspirerad av vietnamesiska springrolls, och den blev så god! Ett stort plus är också att den tar noll tid att tillaga.
 
 
Ingredienser (ca 3-4 portioner)
 
1 paket glasnudlar (ca 200g)
Färsk koriander
1 dl cashewnötter, saltade
2 små morötter
1/2 gurka
1 dl sugarsnaps
1 paket tofu
3 cm ingefära
3 vitlöksklyftor
4 msk japansk soja
1 tsk sambal oelek
2 msk pressad citron/lime
4 msk olivolja
2 msk socker
2 msk hoisinsås
 
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 250 grader. Skär upp tofun i tunna skivor och lägg ut på hushållspapper. Låt ligga så att vatten sugs upp av pappret. Gör en dressing på ingefära, vitlök, soja, sambal oelek, citron/limejuice, olivolja, socker och hoisinsås. Lägg sedan tofun i en matlåda med lock tillsammans med hälften av dressingen. Vänd sedan runt matlådan så att tofun tar åt sig av dressingen. Lägg sedan ut tofun på en plåt och låt stå i ugnen i ca 30 minuter. Sätt på vatten i en kastrull med lite salt. Under tiden vattnet kokar upp kan du skära morötter och gurka i smala strimlor. När vattnet kokar upp så häll i dina sugarsnaps och låt koka i en minut. Lägg dem sedan i ett durkslag och häll över kallt vatten. Häll sedan i nudlarna i det kokande vattnet och ställ av kastrullen från plattan. Koka enligt anvisningarna på paketet. Ta ut tofun ur ugnen när den är klar. Blanda sedan nudlar, sugarsnaps, grönsaker, tofu och resten av dressingen. Strö över cashewnötter och koriander, servera och ät upp!
 
Nudlar, Tofu;

Kommentera inlägget här: