Matbloggstoppen Istället för falukorv - Ugnsbakad avocado med ägg

Ugnsbakad avocado med ägg

Smårätter Vegetariskt
 
Ett lagom kvällsmål eller mellanmål, eller kanske ett tillskott till brunchen är ugnsbakade avocadohalvor med ägg. Jättegott, nyttigt och busenkelt!
 
 
Ingredienser (1-2 portioner)
 
2 avocado
4 ägg
1 msk riven parmesanost
1 tsk persilja
Salt & peppar (helst flingsalt och nymalen peppar)
 
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 180 grader. Skär avocadon i två delar. Ta ur kärnan och gräp ur något ytterligare av avocadon så hålet blir lite större. Skär av lite av botten på avocadon så att de står stadiga i ugnsformen. Knäck ett ägg och lägg gulan i avocado-gropen. Riv lite parmesanost på och salta och peppra. Ställ in i ugnen i ca 10 minuter tills gulan stelnat. Ta ut ur ugnen, strö över lite persilja och glufsa i dig detta enkelhetens mästerverk!
 
avocado, ugn, ägg;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 leila:

skriven

spännande, ska jag testa!