Matbloggstoppen Istället för falukorv - Canneloni med spenat och ricotta

Canneloni med spenat och ricotta

Pasta & nudlar Vegetariskt
 
Ett alternativ till lasagne är en lite lyxigare variant där du rullar ihop färska lasagneplattor till små pastarullar, canneloni. Jag smaksatte mina med spenat och ricottaost, men det går såklart att variera efter smak och tycke. Mycket gott och enkelt att slänga ihop!
 
 
Ingredienser (ca 3-4 portioner)
 
200 g färska lasagneplattor 
1 burk krossade tomater
250 g ricottaost
200 g färsk spenat
2 vitlöksklyftor
1 dl riven valfri ost (helst parmesan)
Olivolja/steksmör
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 225 grader. Hacka lök och vitlök. Fräs hälften av löken och vitlöken i smör/olja. Häll på de krossade tomaterna och låt puttra. Krydda med oregano eller timjan samt salt och peppar. Ställ vid sidan. Fräs andra hälften av lök och vitlök, addera sedan spenaten. Stek tills vätskan kokat in. Under tiden kan du riva osten. Ta bort stekpannan från plattan och rör ner ricottaosten och 1/3 av de krossade tomaterna. Salta och peppra. Bre ut ytterligare 1/3 av tomaterna i botten av ugnsformen. Gör sedan rullar med ost- och spenatröran. Häll sedan över resten av tomatsåsen och toppa med den rivna osten. Sätt in i ugnen i ungefär 20 min. Servera sedan med lite färska bladspenat. Njut och ät upp!
 
 
Spenat, canneloni, pasta, ricotta, tomat, ugn;

Kommentera inlägget här: