Matbloggstoppen Istället för falukorv - Grönkålspaj med pinjenötter

Grönkålspaj med pinjenötter

Matpajer & gratäng Vegetariskt
 
 
 
 
Nu till jul valde jag att göra en grönkålspaj med pinjenötter och fetaost till julbordet. Den blev mycket god och kan självklart även förtäras övrig säsong! Grönkålen kan även bytas ut mot exempelvis spenat.
 
Ingredienser (5-6 portioner):
 
1 liter grönkål, alternativt en "korv" med grönkål (typ som en kan hitta med risgrynsgröt eller ärtsoppa)
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 eko ägg
2 dl eko mjölk
150 g fetaost/chevre
1 dl pinjenötter
smör att steka i
salt och vitpeppar
1 rulle färdigkavlad smördeg
 
Tillagning:
 
Sätt ugnen på 200 grader. Hacka lök och vitlök. Använder du färsk grönkål så skär den i mindre bitar och stek den i smör tillsammans med löken och vitlöken (annars väntar du med korven tills löken blivit något gyllene).  Vispa ihop ägg, mjölk och smula i osten i en bunke. Vänd ner grönkålsblandningen. Krydda. Lägg ut smördegen i en pajform (jag använde en rund i glas). Klipp till den med en sax så att den täcker hela utan att den blir extra tjock på vissa ställen. Häll i fyllningen i formen och strö pinjenötter ovanpå. Låt grädda i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Klart!
 
 
 
grönkål, paj, pinjenötter, ugn;

Kommentera inlägget här: