Matbloggstoppen Istället för falukorv - Rödbetsbiffar och stuvade morötter

Rödbetsbiffar och stuvade morötter

Biffar, burgare och bollar Vegetariskt
 
Min gud när det kommer till vegetariska matbloggar är defintivt Mattias Vegoriket.se. Jag provade hans recept på rödbetsbiffar och stuvade morötter och blev riktigt nöjd. Vegetarisk husmanskost när den är som bäst!
 
 
Ingredienser (4-6 portioner)

1 burk blandade bönor
1 burk svarta bönor 
1,5 dl havregryn
0,5 dl vetemjöl
0,5 gul lök, finhackad
1 dl inlagda rödbetor, finhackade
1 saltgurka, finhackad
1 msk rödbetslag
salt och peppar

1 kg morötter
1 tsk torkad persilja
1 tsk torkad rosmarin
salt och peppar 

2 msk smör
0,5 gul lök, finhackad
2 msk vetemjöl
3 dl mjölk
salt och peppar

 

Tillagning

Skala morötterna och halvera dem. Koka upp vatten och låt sedan morötterna sjuda tills de blir mjuka, ca 15 minuter. Skölj bönorna under tiden, och låt dem rinna av. Mixa dem sedan i en matberedare, tillsätt havregryn och häll sedan över smeten i en bunke. Blanda ner vetemjöl, gul lök, rödbetor, saltgurka, rödbetslag, salt och peppar. Forma till biffar och stek i smör och/eller olja. Medan biffarna steks kan du smälta smöret i en kastrull på medelhög värme. Tillsätt den finhackade gula löken och fräs utan att den tar färg. Löken ska bara bli lätt genomskinlig. Pudra över vetemjölet och rör om tills den bildar små smörklumpar. Vispa nu ner mjölken och vattnet, lite i taget så att det inte bildas några klumpar. Krydda med salt och peppar. Vänd sedan ner morötterna i såsen, och servera med biffarna. Ät och njut!

Biffar, bönor, morötter, rödbetor, stuvning;

Kommentera inlägget här: