Jag hade ett gäng grönsaker i kylen som jag inte riktigt visste vad jag skulle göra med dem, så det fick bli en ljuvlig ratatouille serverad med stekt halloumi, turkisk yoghurt och ruccola. Det blev mycket gott och var enkelt att göra! Det som blev över fick sedan bli pastasallad, funkade också bra. Skippar du halloumiosten blir rätten dessutom vegansk!
Ingredienser (4-6 portioner)
1 halv zucchini
1 liten aubergine
1,5 paprika
1 burk krossade tomater
1,5 gul lök
2 små vitlöksklyftor
1 burk svarta bönor
rosmarin
salt & peppar
olivolja
1 tsk socker
0,5 tsk finhackad chili
1 paket halloumiost
3 dl turkisk yoghurt
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader. Skär alla grönsaker i centimeterstora bitar, hacka lök, finhacka vitlök och chili. Ringla olja i botten av en ugnsfast form och lägg i grönsakerna. Häll över krossade tomater, chili och vitlök. Krydda med rosmarin, socker, salt och peppar. Rör om och sätt in formen i ugnen. Underhåll dig själv i 7 minuter. Skölj de svarta bönorna. Ta ut formen och lägg i de svarta bönorna och rör om. Låt ratatouillin stå i ugnen i ytterligare 13 minuter. Stek sedan halloumiosten i en het stekpanna med olivolja tills den börjar få en gyllenbrun färg och krispig yta. Servera rataouillin och halloumin med turisk yohgurt och sallad. Ät upp!