Matbloggstoppen Istället för falukorv - Mandelbollar och festlig bulgur

Mandelbollar och festlig bulgur

Biffar, burgare och bollar Risrätter Vegetariskt
 
Jag provade att göra en variant på ett recept på vegetariska göttbullar härifrån! Och OJ så goda de blev, definitivt de bästa vego-bollarna hittils. Till dessa små bollar serverade jag en lyxig sorts bulgur och lite tsatsiki. Allt blev mycket bra och var enkelt att göra (bortsett kanske från de lite pilliga granatäpplekärnorna då).
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
3 dl bulgur
4,5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 msk gurkmeja
200 g bladspenat
2 vitlöksklyftor
0,5 granatäpple
1 schallotenlök
150 g mandlar
0,5 dl sojamjöl
1,5 dl ströbröd
2 ekologiska ägg
1,5 dl valfri riven ost
2 dl turkisk yoghurt
1,5 dl riven gurka
2 msk olivolja
1 tsk citronjuice
Olja/smör att steka i
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Mal mandlarna i en mixer. Finhacka löken tunt och riv osten. Blanda mandel, ströbröd, sojamjöl, lök, ost, ägg, salt och peppar. Sätt på vatten i en hyfsat stor kastrull typ 1 liter. Forma bullar av smeten och lägg dem sedan i det kokande vattnet. Stek spenat och pressad vitlök i olja/smör under tiden. När bollarna flutit upp till ytan så fånga upp dem med en hålslev. Ställ bort spenatet vid sidan när den är klar. Häll upp vatten i en kastrull och smula ner buljongtärningen. När vattnet kokar upp häller du ner din bulgur och låt stå och puttra på låg värme i ca 10 min. Stek bullarna under tiden som bulguren puttrar. Släng ihop en tsatsiki och plocka ut granatäppel-kärnorna (jag tittade på den här). När vattnet kokat bort strör du gurkmeja över, en skvätt olivolja, granatäpplekärnorna och spenaten. Servera med de megagoda mandelbollarna och tsatsiki. Ät upp! Mums.
 
Bulgur, Mandel, Spenat, Tsatsiki, vegobullar;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Heléna:

skriven

Låter jättegott och ser minst lika gott ut :)