Ingredienser (6-8 portioner)
3 dl vetemjöl
125 g smör eller margarin
2 msk vatten
200 gram riven ost
3 ägg
2 dl grädde/matlagningsgrädde
200 g valfri svamp (jag hade hälften skogschampinjoner och hälften vanliga).
500 g bladspenat
1 dl hackad soltorkad tomat
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
Smör
Salt & peppar
Tillagning
Sätt ugn på 200 grader. Knåda samman mjöl och smör, tillsätt vattnet och blanda ihop till en deg. Kavla ut deg och klä en pajform. Ställ in formen i kylen i 15 minuter. Skiva under tiden svamp och lök. Förgrädda sedan pajskalet i ugnen i 15 minuter. Riv ost och blanda ner den i en bunke med ägg och grädde. Salta och peppra. Stek svamp, lök, vitlök och bladspenat i smör tills den stekt bort all vätska och vänd i ostsmeten. Tillsätt också de soltorkade tomaterna. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i cirka 30 - 40 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Ta ut och låt svalna något innan servering, sedan är det bara att hugga in!