Matbloggstoppen Istället för falukorv - Carbonara med svamp och spenat

Carbonara med svamp och spenat

Pasta & nudlar Vegetariskt

 

Jag fullständigt älskar pasta carbonara, vilket är en av få kötträtter som jag ibland kan längta efter. Den här vegetariska varianten är en riktigt favorit bland carbonaror, och går att lura på den mest skeptiska köttätaren. 

 

Ingredienser (ca 4 portioner)

400 gram svamp (jag använda skogschampinjoner och vanliga)

200 gram bladspenat

1 vitlöksklyfta

1 gul lök

1 dl parmesanost

2 ägg

salt & peppar

smör att steka i

pasta

0,5 dl valfri ost

1 dl parmesanost

2 dl matlagningsgrädde eller vispgrädde (om en vill lyxa till det)

 

Tillagning

Sätt på pastavatten med salt. Skär lök och vitlök. Skiva svampen i lagom stora bitar. Stek lök, vitlök och svamp i smör/olja. Låt fräsa tills vätskan från svampen puttrat bort. Tillsätt bladspenaten (spara några blad till servering) och rör om. Lägg pastan i pastavattnet och låt koka. Riv osten. Vispa ihop ägg och grädde, salta och peppra. Häll i den rivna osten, men spara lite av parmesanosten. När pastan kokat klart blandar du ner den med svampen och spenaten. Häll sedan över äggvispet, sänk värmen och rör om tills ägget börjar koagulera. Servera med riven parmesanost och lite färsk bladspenat. Ät upp och njut!

Spenat, carbonara, pasta, svamp;

Kommentera inlägget här: