Matbloggstoppen Istället för falukorv - Broccolilasagne med ricottaost

Broccolilasagne med ricottaost

Pasta & nudlar Vegetariskt
  

Kände att jag ville hitta på en ny version av den klassiska lasagnen, så det fick bli en variant på broccoli, riven morot och ricottaost. Väldigt smaskigt!

 

Ingredienser (4-6 portioner)

2 rivna morötter

2 små broccoli-buketter

Lasagneplattor

1 burk ricottaost

1 burk passerade tomater

1 msk tomatpure

1 halv burk soltorkade tomater

1 gul lök

2 små vitlöksklyftor

1 tsk socker

salt & peppar

  

Tillagning

Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en kastrull. Skär broccolin i små buketter och lägg dem sedan i det kokande vattnet. Låt koka i 5 min. Skala och riv morötter under tiden. Häll i morötterna i det kokande vattnet och låt koka i ytterligare 1 min. Häll sedan av vattnet och låt svalna. Skär lök och vitlök. Stek löken i olja, sänk värmen och tillsätt de passerade tomaterna. Sockra, salta och peppra. Blanda ricottaosten med broccolin, de soltorkade tomaterna och morötterna. Smeta ut tomatsåsen i botten av en ugnsfast form. Lägg sedan ett lager med lasagneplattor. Varva sedan med broccoli/morot/ricotta-röra och avsluta med ett lager med tomatsås. Riv parmesanost på toppen. Låt stå i ugnen i 30 minuter. Servera och ät upp!

broccoli, lasagne, ricotta, tomat, ugn;

Kommentera inlägget här: