Kände att jag ville hitta på en ny version av den klassiska lasagnen, så det fick bli en variant på broccoli, riven morot och ricottaost. Väldigt smaskigt!
Ingredienser (4-6 portioner)
2 rivna morötter
2 små broccoli-buketter
Lasagneplattor
1 burk ricottaost
1 burk passerade tomater
1 msk tomatpure
1 halv burk soltorkade tomater
1 gul lök
2 små vitlöksklyftor
1 tsk socker
salt & peppar
Tillagning
Sätt ugnen på 225 grader. Koka upp vatten i en kastrull. Skär broccolin i små buketter och lägg dem sedan i det kokande vattnet. Låt koka i 5 min. Skala och riv morötter under tiden. Häll i morötterna i det kokande vattnet och låt koka i ytterligare 1 min. Häll sedan av vattnet och låt svalna. Skär lök och vitlök. Stek löken i olja, sänk värmen och tillsätt de passerade tomaterna. Sockra, salta och peppra. Blanda ricottaosten med broccolin, de soltorkade tomaterna och morötterna. Smeta ut tomatsåsen i botten av en ugnsfast form. Lägg sedan ett lager med lasagneplattor. Varva sedan med broccoli/morot/ricotta-röra och avsluta med ett lager med tomatsås. Riv parmesanost på toppen. Låt stå i ugnen i 30 minuter. Servera och ät upp!