Matbloggstoppen Istället för falukorv - Zucchinipasta med körsbärstomater

Zucchinipasta med körsbärstomater

Pasta & nudlar Vegetariskt
 
Har sett recept på zucchinipasta överallt på matbloggar och pinterest, så nu var det dags att ge det ett försök! Det var mycket godare än jag trodde (nyttigt liksom...), även om det inte var en särskilt bra matlåda. Dock en av de enklaste maträtterna jag gjort!
 
 
Ingredienser (ca 2-3 portioner)
 
2 zucchini
1 paket körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 dl pesto
1 rödlök
0,5 dl riven parmesanost
0,5 dl rostade solroskärnor eller pinjenötter
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
Sätt på ugnen på 200 grader. Halvera körbärstomaterna och lägg dem på en ugnsfastform. Grovhacka vitlök. Ringla över olivolja, salta, peppra, addera vitlök och solroskärnor/pinjenötter, rör ihop. Sätt dem i ugnen i ca 20 minuter. Under tiden river du zucchinin i en bunke med hjälp av en potatisskalare. Riv tills du kommer till kärndelen. När tomaterna är färdiga så blandar du dem med zucchinin och peston. Strö över parmesanost på toppen, servera och ät upp!
 
pasta, tomat, ugn, zucchini;

Kommentera inlägget här: