Matbloggstoppen Istället för falukorv - Spenatbiffar med pasta i tomatsås

Spenatbiffar med pasta i tomatsås

Biffar, burgare och bollar Pasta & nudlar Vegetariskt
 
 
Eftersom det var extrapris på den ekologiska fetaosten så var det dags att prova på att göra spenat- och fetaostbiffar. De blev förvånasvärt bra i konsistens och smak, så det här kommer jag definitivt laga igen! Glöm dock inte bort att tina spenaten, då kan magen kurra rejält när det blir middagstid.
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
500 g fryst hackad spenat
3 eko ägg
1 paket eko fetaost
2 dl ströbröd/panko
1/2 dl sojamjöl (valfritt)
Salt & peppar
Smör/olja att steka i
 
4 portioner pasta
1 burk körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika eller en näve färsk
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 msk socker
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
1. Koka pastan enligt förpackningen.
2. Knäck ägg i en bunke och blanda ihop med ströbrödet/pankon och sojamjölet så att det blir en gegga. Ställ åt sidan.
3. Hacka lök och stek med pressad vitlök i stekpanna. Häll sedan på körsbärstomaterna, matlagningsgrädden, vitt vin och släng i buljongtärningen. Krydda med basilika, socker, salt och peppar. Mosa tomaterna med sked.
4. Smula ner fetaosten i bunken med gegga. Krama ur vätskan ur spenaten och lägg i bunken. Salta och peppra. Stek dem sedan på medelhög värme i stekpannan.
5. Häll av pastavattnet och vänd ner pastan i tomatsåsen. 
6. Servera pasta med tomatsås och spenatbiffar, njut och ät upp!
Biffar, Mandel, Spenat, fetaost, pasta, tomat;

Kommentera inlägget här: