Matbloggstoppen Istället för falukorv - Tabbouleh och majsplättar med keso

Tabbouleh och majsplättar med keso

Risrätter Vegetariskt
 
Tabbouleh är ju bara så nedrans gott. Denna söndag fick det bli med majsplättar (som passade riktigt bra till) och var superenkla att tillaga.
 
 
Ingredienser (3-4 portioner)
 
3 st tomater
2 dl bulgur
0,5 dl olivolja
1 knippe persilja (typ halv kruka)
1 rödlök/gul lök
2 vitlöksklyftor
3 msk citronsaft
Salt & peppar
0,5 dl linfrön
1 burk majs
1 burk keso
2 eko ägg
1 dl mjöl
Smör/olja att steka i
3 dl turkisk yoghurt/creme fraiche (eller kräm fräsch som E skrev på handelslistan)
2 msk mjölk
 
Tillagning
 
Koka upp vatten, några droppar olivolja och salt (se förpackning). Mosa majskornen under tiden, helst i mixer. Blanda sedan med keso, mjöl, ägg och linfrön i en bunke. Salta och peppra. När vattnet kokat upp tillsätter du bulgur, drar av kastrullen från plattan och rör om tills all vätska försvunnit. Hacka sedan lök, persilja och pressa vitlök och citron. Blanda tillsammans med bulgur och olivolja. Nu är din tabbouleh klar! Forma biffar av din majssmet och stek tills de blir gyllenbruna. Släng ihop en yoghurtsås under tiden! Jag brukar blanda ihop turkisk yoghurt, pressad vitlök, grönsakskrydda, spiskummin, en skvätt mjölk och några tsk olivolja. Servera och njut!
 
Majs, Plättar, Tabbouleh;

Kommentera inlägget här: