
I helgen hade jag lunda-besök och då fick det bli ostfest och vin till lördagsmiddag. Enkelt och kolhydratsgött!
Ingredienser (ca 4 portioner)
2 paket färska lasagneplattor (12 st)
400 g svamp
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 kruka färsk salvia
1 paket mascarpone eller ricottaost
Smör/fett att steka i
1 liten burk soltorkade tomater
1 dl solroskärnor
1 dl riven parmesanost
50 g smör
2 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1/2 dl riven ost, gärna parmesanost
1 svampbuljongtärning
Salt & peppar
Tillagning
1. Sätt på ugnen på 225 grader.
2. Skär och stek svampen tillsammans med lök och pressad vitlök.
3. Klicka i en klick smör i stekpannan och klipp ner salvian i stekpannan. Salta och peppra.
4. Ställ vid sidan.
5. Mixa ihop ingredienserna till röd pesto, dvs soltorkade tomater med tillhörande olja, solroskärnor och riven parmesanost.
6. Smält smör i en kastrull, sänk värmen och pudra över mjölet.
7. Häll sedan i mjölk, lite i taget, och låt tjockna till lagom konsistens.
8. Smula i buljongtärningen, addera riven ost och peston.
9. Vänd ner mascarponen/ricottan i svampröran.
10. Gör rullar med svampröra och lägg i en ugnsfast form, häll sedan över bechamelsåsen.
11. Ställ in i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter. Servera och ät upp!