Jag fick vårfeeling och slängde ihop en grön risotto på sparris, sojabönor och ärtor. Gott i all sin enkelhet!
Ingredienser (ca 4 portioner)
4 portioner arborioris
1 knippe sparris
2 dl gröna ärtor (frysta)
2 dl sojabönor (frysta)
1 gul lök
1 citronklyfta
2 vitlöksklyftor
1 grönsaksbuljongtärning
8 dl vatten
1,5 dl riven ost, helst parmesanost
1 dl vitt vin
Olja/smör att steka i
Salt & peppar
Tillagning
1. Koka upp vatten och buljongtärning i kastrull, ställ sedan vid sidan.
2. Skär lök och fräs i stekpannan på medelvärme tillsammans med pressad vitlök tills dess att den blir lite mjuk.
3. Rör i riset så att det blir glansigt.
4. Häll över vinet och låt koka in.
5. Häll i buljongvatten, ca 1 dl i taget.
6. Riv osten och skär sparrisen i mindre bitar, ca 2 cm långa.
7. När riset börjar bli mjukt (ca 15-20 min), rör ner ost, sparris, bönor och ärtor.
8. När ärtor och bönor tinat (ca 2-3 min), dra bort från plattan. Pressa ner citronklyftan.
9. Servera och salta/peppra efter smak. Riv över lite av skalet på citronen. Njut och ät upp!
skriven
Vilken söt tallrik :)
skriven
Gott!