Matbloggstoppen Istället för falukorv - Vegansk bönchili

Vegansk bönchili

Risrätter Veganskt Vegetariskt
 
Gott, veganskt, enkelt, billigt, nyttigt. Om du vill lyxa till det lite extra, servera med skivad avokado! 
 
 
Ingredienser (5-6 portioner)
 
2 burkar med olika sorters bönor (jag använde bondbönor och kikärtor)
1 knippe koriander (färsk)
1 grön chili
1 röd chili
1 paket krossade tomater
1 msk kakao
2 tsk kanel
1/2 dl havredryck efter smak
1 krm kajennpeppar
1 tsk spiskummin
1 gul lök
2 små vitlöksklyftor
2 paprikor 
1 tsk ketjap manis
5 portioner ris
Olja att steka i
Salt och peppar
 
 
Tillagning
 
1. Koka riset enligt förpackningen.
2. Skär paprika, lök och chilipeppar (anpassa antal kärnor efter styrka)
3. Fräs grönsakerna i olja, pressad vitlök, kajennpeppar och spiskummin.
4. Tillsätt krossade tomater, kanel och kakao. Låt puttra i ca 10 minuter.
5. Häll i havredryck efter smak, desto mer desto mildare. Smaka av och tillsätt salt och peppar efter tycke.
6. Skölj av bönorna och addera i grytan. Ta av från plattan. 
7. Servera grytan med ris och färsk hackad koriander. Njut och ät upp!
 
Gryta, Kikärtor, bönor, chili, koriander, paprika, ris;

Kommentera inlägget här: