Matbloggstoppen Istället för falukorv - Vietnamesiska vårrullar

Vietnamesiska vårrullar

Pasta & nudlar Vegetariskt
 
Jag har äntligen fått tummen ur och tagit mig ner till den asiatiska butiken vid grönsakstorget. Det var fantastiskt och på kvällens meny fick det därför bli vietnamesiska vårrullar. Jag blev erbjuden räkor som annars skulle slängas (!) häromdagen, så därför fick de vara med. Jag har dock gjort det här receptet utan räkor, och det blir minst lika gott! Bästa egenskapen hos denna rätt är att den kräver extremt lite ansträngning. 
 
 
Ingredienser (ca 3-4 portioner eller ca 12 st)
 
250 g eko räkor med skal
1 paket tofu
3 portioner glasnudlar
12 st rispapper
1 knippe koriander (om du har möjlighet, köp i asiatisk butik, så mkt godare!)
1/2 krispig sallad, t.ex. romansallad
1/2 gurka
1 stor morot
1 liten ingefära
1 liten chili
1 vitlöksklyfta
1 lime
3 msk soja
3 tsk ketjap manis (söt soja)
3 msk hoisinsås
2 tsk fisksås (valfritt)
2 tsk ostronsås (valfritt)
3 tsk risvinäger
1 tsk socker
2 msk olivolja
 
 
Tillagning
 
Sätt ugnen på 225 grader. Skär tofun i mindre bitar och lägg på hushållspapper så att vätskan dras ut. Under tiden så kan du slänga ihop marinaden bestående av pressad vitlök, pressad lime, soja, ketjap manis, fisksås, ostronsås, risvinäger, olivolja och socker. Blanda ihop och häll upp 1/3 av såsen i en matlåda med lock. Lägg försiktigt ner tofun i matlådan och sätt på locket. Vänd sedan runt lådan och rotera den så att all tofu blir smaksatt av marinaden. Lägg sedan ut tofun på en ugnsäker plåt och ställ in i ugnen i ca 30 min. Under tiden kan du skära gurkan och moroten i smala strimlor, samt skära salladsbladen i mindre bitar. Skala räkorna. Finhacka chili och ingefära och lägg i såsen. Koka nudlarna enligt paketet. Servera alla komponenter vid bordet som vid tacos, så får alla göra sin egen variant. När du gjort din rulle, doppa i såsen och ät upp! 
Nudlar, Tofu, koriander;

Kommentera inlägget här: