Matbloggstoppen Istället för falukorv - Parmesanpanerad aubergine

Parmesanpanerad aubergine

Pasta & nudlar Vegetariskt
 
Ett geni kom på kombon aubergine och parmesanost. Extremt enkelt att slänga ihop, och gudagott att äta. Jag hade tomatpasta över som jag pimpade med lite extra färsk basilika. Andra goda tillbehör kan t.ex. vara tabbouleh eller en god sallad. 
 
 
Ingredienser (ca 4 portioner)
 
1-2 aubergine
1 ägg
1/2 dl sojamjöl
3 dl valfri ost, helst parmesanost
1 knippe färsk basilika
Salt och peppar
 
4 portioner pasta
1 burk körsbärstomater
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad basilika eller en näve färsk
1 gul lök
1 grönsaksbuljongtärning
1,5 dl matlagningsgrädde
1/2 dl vitt vin
1 msk socker
Salt & peppar
 
 
Tillagning
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader.
2. Skär upp aubergine i 3mm tunna skivor och lägg på hushållspapper. Salta och låt stå i ca 30 min så att vätskan dras ut.
3. Koka pastan enligt förpackningen. 
4. Hacka lök och stek med pressad vitlök i stekpanna. Häll sedan på körsbärstomaterna, matlagningsgrädden, vitt vin och släng i buljongtärningen. Krydda med basilika, socker, salt och peppar. Mosa tomaterna med sked.
5. Vispa ägget och addera sojamjöl, salta och peppra. Riv parmesanosten. Vänd ner aubergineskivorna först i ägget, och sedan i parmesanosten. Lägg på en ugnssäker plåt på bakplåtspapper och låt stå i ugnen i ca 15 min.
6. Vänd ner pastan i tomatsåsen.
7. Servera pastan i tomatsås med ostpanerad aubergine och toppa med färsk basilika. Njut och ät upp!
Aubergine, basilika, parmesanost, pasta, tomat;

Kommentera inlägget här: