Matbloggstoppen Istället för falukorv - Ugnsbakad sötpotatis med fetaoströra

Ugnsbakad sötpotatis med fetaoströra

Vegetariskt
 
Jag har aldrig varit ett fan av bakpotatis, men den här varianten med sötpotatis var en riktig succé! Det tar ganska lång tid för potatisen att bli klar i ugnen, men själva insatsen i matlagningen är minimal.
 
 
Ingredienser (3-4 portioner)
 
2-3 stora sötpotatisar
1/2 burk svarta bönor
1 knippe färsk bladpersilja
1/2 rödlök
2 vitlöksklyftor
1/2 dl chilliolja (alt. hackad chili + olja)
Salt & peppar
 
 
Tillagning (Börja ca 1-1,5 h innan beroende på hur bra ugn du har)
 
1. Sätt på ugnen på 200 grader
2. Skrubba rent sötpotatisarna och dela dem i halvor. Lägg ut dem på en plåt med bakplåtspapper, den skurna sidan nedåt. Gör några hål med en gaffel. Ställ in i mitten av ugnen.
3. Förbered röran. Smula ner fetaost, klipp persiljan, pressa vitlöken, skölj av och addera bönorna i en bunke. 
4. Ringla över chillioljan och salta och peppra. Smaka av.
5. När potatisen börjar bli klar (kanske 10 min kvar), ta ut den och gröp ur potatisarna. Spar sötpotatisinnehållet till att t.ex. göra mos på, plättar, biffar eller liknande.
6. Lägg i fetaostfyllningen och ställ in potatisarna i ugnen igen i ca tio minuter.
7. Servera med ett persiljeblad på toppen, njut och ät upp!
bönor, fetaost, persilja, sötpotatis, ugn;

Kommentera inlägget här:

 

Kommentarer:

1 Helene:

skriven

Kanske man ska testa! :3